Як прикрасити торт в домашніх умовах (80 фото) – швидко і легко прикрашаємо торти полуницею, фруктами, кремом, шоколадом

Детальна інструкція, як красиво і без великих витрат і зусиль прикрасити торт в домашніх умовах. Прикрашаємо фруктами, цукерками, глазур’ю, кокосовою стружкою, печивом і зефіром. Корисні поради та багато фото готових тортів. Як прикрасити торт в домашніх умовах — гарні ідеї декору тортів полуницею, фруктами, кремом і шоколадом

Приготовлені і прикрашені своїми руками солодощі — це новий тренд, що залишає незабутнє враження.

Прикрашаючи торт самостійно, можна врахувати і підкреслити індивідуальність іменинника і здивувати гостей, створивши неповторний дизайн частування.

Багато способи для прикраси не представляють особливої складності. Знання маленьких хитрощів і політ фантазії допоможуть ефектного результату.

Готові прикраси

Різноманітні драже і дрібні кольорові посипання, призначені для оформлення кондитерських виробів, сьогодні доступні в звичайних продуктових супермаркетах.

Залишиться визначитися з відповідною формою і кольором. Різні варіанти готових виробів і смакоти також легко застосувати для оформлення, надавши родзинку.

Фрукти

Користь вітамінів дасть енергію для бадьорості і гарного настрою. Фруктові декорації завжди яскраві і притягають погляд. З шматочків фруктів можна створювати самі незвичайні візерунки.

Така прикраса буде виглядати ідеально, якщо врахувати деякі моменти:

  • На верхньому коржі не слід робити занадто товсту кремову прошарок: це дозволить фруктовим шматочках не сповзати.
  • Свіжі плоди нарізають незадовго до подачі, щоб фруктова картина не змінила колір і не пустила сік. Заморожені ягідні декорації слід розморозити і відцідити з цієї ж причини. Ягоди з компотів чудово виглядають в желе.
  • Виправити дуже солодкий смак крему можна з допомогою викладки кислуватих фруктів, вони допоможуть відрегулювати нудотність.
  • Якщо планується посипати фруктову картинку пудрою, варто брати сухі плоди, інакше пудра може потекти.

З допомогою ківі, цитрусові і банани вийде відмінна композиція з пальмами. Зелені шматочки ківі виступають в ролі гілок бананових стовбурів (нарізати половинками часточок і викласти в ряди). Мандаринові фрагменти можна викласти в золотистий пляж.

Цукерки

Кольорові льодяники на паличках, шоколадні цукерки, мармеладні часточки відмінно поєднуються на дитячому торті і викликають захоплення.

Улюблені солодощі швидко розташовуються на торті і радують око яскравими відтінками.

У відсутність під рукою куплених смакоти, їх можна приготувати самостійно.

Домашні цукерки

  • Змішати 3ст ложки какао, 200гр згущеного молока і 100гр вершкового масла. На маленькому вогні помішувати до повного розчинення какао.
  • Теплу масу змішати з 70 гр подрібненого печива, утворюючи кульки. Такі цукерки можна обваляти в кокосовій стружці або горіхах.
  • Після застигання в холодильнику прикраса для торта буде готове до використання.

Кокосова стружка

Така присипка зробить торт незвично повітряним. Оформлення не займе багато часу, а додаток тертим чорним шоколадом додасть контрастності та вишуканості.

Печиво і зефір

Ласі шматочки і цілі пластинки легко кріпляться на крем з боків. Різноманітні форми повітряного зефіру, викладені гіркою нагадують вазочку, доверху наповнену солодощами.

Масляний крем

Універсальне прикраса для письма, виготовлення рамок і квітів.

Простий і доступний рецепт:

Розтопити вершкове масло (100гр) і збити до пишного стану і білого кольору. Додати згущене молоко і розмішати. Торту потрібно холод для застигання крему.

Декор глазур’ю

Вражаючий ефект від гладкої і елегантною поверхні. Існуючі варіанти підійдуть на будь-який смак (дзеркальна, карамельна, молочна, вершкова).

Мармеладная

  • 200гр мармеладу (бажано брати одного кольору).
  • Вершкове масло-50гр.
  • Сметана 2 столові ложки.
  • Розтопити мармеладкі, додати інші інгредієнти. Варити 10 хвилин помішуючи.

Теплою обливкой покривають торт і залишають на холоді остигати.

Мастика

Солодку пластичну масу зручно використовувати для оригінальних ідей. Податлива, немов пластилін, через деякий час вона стане підсихати і кришитися.

Відірвавши шматок для роботи, решта «тісто» слід загорнути в плівку.

Домашня

  • 200гр згущеного молока,
  • 150гр сухого молока,
  • 150гр цукрової пудри.
  • Трохи лимонного соку.

  • Сухе молоко і пудру змішати, влити згущене молоко і замісити тісто. Якщо отримана маса липне до рук, додати трохи пудри.
  • Розкачати масу для обтягування торта можна на поверхні, посипаною крохмалем.

Колір натуральних барвників

Штучні варіанти барвників не завжди прийнятні особливо в дитячих частування. Фарбування натуральними продуктами позбавить від зайвих хвилювань.

Помаранчевий

Сонячні відтінки надають цитрусові, куркума і обліпиха. У відсутності необхідних продуктів колір можна отримати соком моркви.

Коричневий

Найпростіший спосіб — додати какао або кави.

Зелений

Свіжовичавлений сік шпинату допоможе додати глазурі або крему необхідний колір. Придатний і в тушкованому вигляді, його потрібно подрібнити і протерти через сито.

Фіолетовий

Тут на допомогу завжди чорниця або фіолетовий батат. Годиться порошок або свіжий віджатий сік.

Рожевий

Полуниця, помідори, буряк допоможуть добитися потрібного відтінку. Додаючи свіжий сік, ретельно перемішувати масу до однорідного стану.

Сірий

Щоб одержати необхідний відтінок, використовується бамбуковий вугілля.

Декорування шоколадом

Невід’ємним елементом прикрас служить шоколад в будь-яких його варіаціях. Він допомагає зробити домашній торт справжнім витвором мистецтва.

Ганаш

Модні патьоки на торті можна зробити, наносячи на верхній шар крему шоколадний ганаш.

Розтопити на водяній бані 100гр шоколаду, затока 100мл гарячих вершків. Перемішати і, виливаючи на середину, розподілити лопаткою по краях для плавного сходження вниз тонкими лініями.

Шматочки і маленькі плитки

Акуратно вставлені шоколадні квадратики спокусливі для любителів солодкого і лаконічні в загальній картині.

Мініатюрні шоколадки, закривають боковини торта зроблять шедевр завершеним.

Стружка

Натерту тонку або широку стружку використовують як самостійний декор і в поєднанні з іншими матеріалами.

Шоколадні композиції з струганих елементів завжди викликають захоплення ласунів.

Вафлі для прикраси

На вафельні пластини можна наносити найрізноманітніші малюнки, використовуючи харчові барвники. Для малювання придатні спеціальні листи, що випускаються двох видів:

  • Для зображень.
  • Для різання (більш тонка).

Щоб надати потрібну форму, знадобиться гострий ніж. Утримати лист на поверхні виробу допоможуть густий сироп або мед.

Ними змащують тильну сторону листа і укладають на торт, акуратно рівняючи.

Айсинг

Хрустке прикраса, що нагадує зимові візерунки на замерзлому склі дитинства. Наноситься кондитерським шприцом на глазур, мастику або помадку і оговтується для застигання у холодильник.

Мереживний айсинг надає торту легкість і надзвичайну ніжність.

Для приготування знадобляться прості інгредієнти:

  • Яйця — 3шт
  • Сік лимона — 15гр
  • Гліцерин — 1 ч ложка

  • Всі продукти необхідно охолодити. Відокремити білки і збити віночком.
  • Додати цукрову пудру. Збивати, поки маса не побіліє.
  • Потім накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник.
  • Через годину можна приступати до оформлення.

Збиті вершки

Основою будь-якого ніжного вершкового крему завжди є цукрова пудра і жирні вершки.

Рецепт класичний:

  • Вершки жирністю 33% — 1 стакан.
  • Цукрова пудра — половина склянки.

У охолодженої чаші збивати холодні вершки до загустіння маси. Поступово вводити пудру, знижуючи швидкість віночка, до появи стійких піків.

Чому не можна прикрашати торти

Спонтанні фантазії по прикрасі іноді можуть призвести до помилок: зіпсувати зовнішній вигляд і навіть завдати шкоди здоров’ю:

  1. Іноді господині, піддавшись модним тенденціям, в якості декорацій використовують живі квіти, проте далеко не всі вони будуть безпечні. Кали, лілії, жасмину і гортензії токсичні і категорично не застосовні. Живі композиції можуть містити дрібних комах, ледь помітних оку, що також мало приємно побачити поруч з їжею.
  2. У використовуваної желейної заливці ківі і ананас з-за своїх специфічних властивостей гальмують застигання. Але якщо їх обдати окропом, оформлення буде бездоганним.
  3. Кавун, вишня завжди пускають сік, забарвлюючи крем патьоками. Використовувати їх для прикраси новачкам не рекомендується.

Фото красиво прикрашених тортів