Вироби з кабачків своїми руками (76 фото) – як дитині зробити з кабачка кита, корабель, міньйон і машинку

Створення вироби з кабачка у вигляді пінгвіна, порося, кити, черепашки, їжачка, міньйона, паровозика та інших тварин. Поради щодо правильного оформлення виробів з кабачків. Мега-підбірка фото. Вироби з кабачків своїми руками: на свято осені, для виставки в школу і дитячий сад, фото виробів

Дуже часто для школи або дитячого садка потрібно принести вироби на осінню тематику. Змайструвати їх можна за допомогою звичайного кабачка.

Є безліч ідей по створенню таких виробів, починаючи від звіряток і закінчуючи транспортними засобами.

Підготовка

Якщо композиція складна, краще накидати малюнок майбутньої роботи, промалювавши складні елементи. Це визначить техніку виконання, яких існує величезна кількість:

  • Кабачки можуть використовуватися для вирізання фігурок. Це робиться за допомогою звичайного ножа.
  • Овочі і фрукти використовуються як окремі деталі для створення єдиної композиції (подібно конструктору).
  • Композиції й окремі фігури створюються в техніці карвінг. Для цього потрібен спеціальний ніж.

Кабачок — універсальна сировина для будь-якої техніки. Це продукт тривалого терміну зберігання, не потребує особливих умов.

Однак, починаючи працювати з кабачком, слід вибирати овоч без пошкоджень.

Потім продукт миється під струменем проточної води і обтирається паперовими серветками.

В залежності від того, що планується створити з кабачка, насіння можуть лишатися або видалятися. Підготувавши овоч, потрібно забезпечити усі інші інструменти та матеріали.

Зазвичай для роботи потрібні зубочистки і ніж. Кабачок не складний в обробці. Навіть шкірку можна зрізати не зовсім гострим ножем.

Однак якщо дитина маленька процес створення вироби повинен виконуватися під наглядом батьків.

Вироби для дитячого садка

Для дитячого садка можна зробити багато цікавих виробів. Всі вони прості у виконанні.

Машинка

Для дитини змайструвати машинку з кабачка не представляє складності.

Потрібно лише запастися малим або середнім кабачком, зубочистками, ножем, пластиліном, картоплиною, цибулею і яблуком:

  • Спочатку робляться колеса для майбутнього транспортного засобу.
  • З цією метою від кабачка відрізаються гуртки.
  • Підготовлені деталі кріпляться до корпусу машини зубочистками.
  • Картоплю, цибулю і яблуко використовуються для голів чоловічків. Береться цибулина, до якої кріпляться очі, рот і ніс, зроблені з пластиліну.
  • Аналогічна процедура виконується з цибулею і яблуком.
  • Чоловічки кріпляться зубочистками на верхню частину машини.

На замітку! Цукіні можна замінити морквою. Тоді коліщатка будуть червоного кольору.

Порося

Якщо в господарстві є перезрілі кабачки і моркву, з них можна змайструвати забавного порося.

Крім невеликого кабачка і великої моркви, знадобляться дві горошини чорного перцю, кілька гілочок петрушки.

У роботі потрібно ножа, кілька зубочисток і підставка у вигляді підноса або дошки.

  • Дошка або піднос оформляється гілочками петрушки. На цій “травичці” буде розташовуватися лежачи порося.
  • Моркву нарізати на чотири колечка по два або три сантиметри в діаметрі.
  • Перше кільце необхідно для п’ятачка. З цією метою вістрям ножа вирізаються два отвори, що імітують ніздрі.
  • В м’якоть кабачка вставляється зубочистка на якій фіксується “п’ятачок”.
  • Дві четвертинки іншого кільця будуть служити вушками тварини, які прикріплюються до голови також зубочистками.
  • Залишилося два колечка. Вони розрізають навпіл для чотирьох ніжок порося.
  • Фіксуються ніжки до нижньої частини тулуба за допомогою тих же зубочисток.
  • У порося повинен бути хвостик. Для цього з моркви тонкою смужкою знімається шкірка і фіксується зубочисткою.
  • Порося доповнюється оченятами.
  • Для цього на мордочці вирізаються два отвори вставляються дві горошини чорного перцю.
  • Готовий порося укладається на піднос поверх “трави”.

На замітку! Замість моркви можна використовувати свіжий огірок.

Сім’я пінгвінів

Якщо кабачки рівної форми, їх добре використовувати для пінгвінів. Колір не важливий, головне, щоб поробки стійко стояли. Для того щоб змайструвати пінгвінів, не обійтися без:

  • невеликого кабачка;
  • великої моркви;
  • перцю горошком;
  • зубочисток;
  • ложки;
  • ножа.

Щоб майбутній пінгвін рівно стояв, розширений кінець обрізається на 10 див.

Рада! Для перевірки стійкості кабачок ставиться на поверхню обрізаним підставою вниз.

  • Ліворуч і праворуч кабачка злегка надрізається шкірка у формі тонких смуг. Це будуть крила тварини.
  • Після цього вирізається мордочка і животик. Краще для цього використовувати ложку. Тоді деталі будуть мати плавну форму.
  • На мордочці вістрям ножа вирізаються два отвори, куди поміщаються оченята пінгвіна — дві горошини чорного перцю.
  • Від моркви відрізаються два колечка.
  • Перший гурток піде на дзьоб. Для цього колечко розрізається на чотири рівні частини. Одна четвертина кріпиться під очима зубочисткою, зображуючи дзьоб тварини.
  • Друге кільце розрізається навпіл. Виходять дві лапки. Вони фіксуються за допомогою тих же зубочисток.
  • Можна прикрасити пінгвіна шапкою, бантиком, шпилькою, зроблених з інших овочів або фруктів (лимон, огірок, мандарин тощо).
  • Змайструвавши ще одного або кілька аналогічних пінгвінів, можна їх поставити на піднос, тим самим створивши сімейство пінгвінів.

Їжачок

Для виставки в дитячому саду можна піднести їжачка. Зробити його дуже просто. Їжачок буде складатися з:

  • невеликого кабачка;
  • великої моркви;
  • фруктів, ягід і грибів,
  • листя;
  • зубочисток або сірників;
  • підставки.

Для вироби краще скористатися кабачком, який звужений донизу:

  • З вузької сторони буде сформована мордочка. Ягоди підуть для носа і очей.
  • Голки робляться з допомогою зубочисток або сірників, встромивши їх у тулуб їжака, не зачіпаючи мордочку.
  • Для лап потрібні половинки моркви. Вони фіксують до тулуба з допомогою зубочисток.
  • Щоб їжачок отримав завершений вигляд на кожну “голку” нанизуються наявні фрукти, ягоди та гриби.
  • Готову виріб розташовується на підносі або дошці з укладеною листям.

Вироби для школи

Для школярів з 1 до 4 класів можна зробити більш складну річ. Можна вдатися до досить молодий техніці — карвінгу.

У цієї методики є й інша назва — кулінарне мистецтво.

При створенні вироби технікою карвиг, потрібен контроль дорослої людини.

Черепаха

Для цієї поробки, яка виходить досить велика, потрібно запастися:

  • двома довгими кабачками;
  • капустою;
  • зубочистками.

  • Панцир робиться з качана капусти. Для цього він розрізається навпіл.
  • Кабачок ріжеться на поперечні шість частин. З однієї крайньої частини буде зроблена голова. Другий край потрібен для хвоста. Решта чотири шматочки будуть імітувати лапи черепахи.
  • Другий кабачок нарізати кільцями, які закріплюються по всій площі “панцира” зубочистками. Таким же чином фіксуються інші частини тіла — голова, лапи і хвіст.

Кіт

Для кита потрібен вигнутий кабачок. Крім нього знадобиться гілочка петрушки, кілька зубочисток. Робота виконується за допомогою ножа:

  1. Кабачок розташовується хвостом вгору.
  2. На товстій стороні овоча ножем вирізається рот по висоті дорівнює висоті зубочистки.
  3. З допомогою зубочисток зробити зуби кита, встромивши їх у м’якоть кабачка.
  4. Обрізки кабачків підуть для створення плавників і хвоста.
  5. Нагорі спини протикається зубочисткою отвір, куди вставляється гілочка петрушки, імітуючи фонтан.
  6. Для очей підійдуть дві горошинки чорного перцю або пластилін.

Плануючи саморобку на осінню тематику з використанням овочів або фруктів, слід пам’ятати, що така “скульптура” простоїть недовго.

Але якщо овоч не є швидкопсувним продуктом і не сприйнятливий до умов зберігання, тоді він зможе радувати око досить тривалий час.

Для цієї мети прекрасно підійде кабачок. Доповнивши кабачок іншими фруктами, овочами, різноманітними підручними засобами.

Можна створювати картини, панно, не кажучи вже про простих фігурках.

Фото виробів з кабачків