Подарунок на будь-яке свято: майструємо з цукерок своїми руками з покрокової інструкції з описом. Варіанти оформлення виробів з цукерок для дітей і дорослих. Величезна добірка фото. Вироби з цукерок своїми руками — майстер-класи для початківців, фото ідеї красивих виробів на день народження, для дітей
Вироби з цукерок – справжнє мистецтво. Асортимент кондитерської продукції в магазинах вражає різноманітністю.
Незвичайні форми шоколадних батончиків, мармелад і карамель в нескінченно красивих упаковках надихають на створення солодких сюрпризів.
Представлені в статті кілька варіантів робіт допоможуть визначитися з творчим вибором.
Солодкий букет
Подарунок не зів’яне і стане приємним сюрпризом для ласунів. Найбільш ефектно виглядають такі вироби з цукерок куполоподібної форми.
Вони створюють максимальну схожість із справжніми квітами.
Для роботи знадобиться:
- Шоколадні цукерки – 20 шт.;
- зелена гофрований папір;
- канцелярський клей;
- шматочок органзи;
- нитки;
- декоративна стрічка;
- скотч двосторонній;
- дерев’яні шпажки.
Порядок складання:
- Цукерки по черзі нанизують на дерев’яну шпажку і закріплюють вузькою смужкою скотчу.
- Для виготовлення пелюсток знадобиться готовий шаблон розміром 8×12 див. Складають її навпіл і ножицями вирізають потрібну форму пелюсток.
- Із зеленої стисненою папери формують готові пелюстки, намотують їх на шпажку, створюючи імітацію квіткового суцвіття.
- До основи солодкого виробу ниткою прив’язують отримані пелюсточки у вигляді бутона.
- Для листя рослини нарізають паперові смуги завдовжки 10 см, шириною – 1 див. На одне стебло потрібно близько 5 штук.
- Приклеюють заготовки біля основи суцвіття таким чином, щоб листки були трохи вище, а кінці ефектно прогиналися.
- Шпажки до середини маскують зеленим папером, змащеним із зворотного боку невеликою кількістю клею.
- З готових квітів складають букет.
- Для кращої фіксації їх пов’язують атласною стрічкою.
- Вийшов букет бажано прикрасити намистинками, вставками з органзи і помістити в плетений кошик.
Десертна листівка
Цукерки можна використовувати для декорування листівок з побажаннями.
Знадобиться:
- Асорті з цукерок;
- кольоровий папір;
- ножиці;
- щільний картон;
- клей ПВА;
- двосторонній скотч;
- кольорові маркери;
- декоруючі елементи: намистини, паєтки, стрічки, етикетки.
Поетапне виконання:
- Для початку слід визначитися з дизайном і вітальним посланням.
- Лист щільного картону згинають вдвічі.
- З двох сторін обклеюють листівку кольоровим папером.
- Склавши привітання, пишуть його на розвороті кольоровими маркерами.
- Беруть флакон клею ПВА. Спеціальним «носиком» змащують прикраси із зворотного боку і наклеюють їх на лицьову сторону листівки.
- Ласощі фіксують за допомогою двостороннього скотча. Такий спосіб не зашкодить фантик.
Солодка композиція готова!
Торт з шоколадок
Вишукане кондитерський виріб нікого не залишить байдужим. Воно стане відмінним тематичним презентом для колег, родичів, дітей.
Проста техніка дозволяє впоратися з роботою навіть при відсутності навичок. А по часу займе не більше години.
Треба приготувати:
- Шоколадні батончики: підійдуть «Марс», «Пікнік» і т. п;
- м’який картон;
- флористичну та гофрований папір;
- пакетик з різнобарвним «конфетті»;
- двосторонній скотч.
Покрокове виконання:
- Для приготування каркаса вирізають дві картонні смужки шириною 8-10 див. Торт буде складатися з двох ярусів, тому довжина однієї смуги буде дорівнює 30 см, а інша – 50 див.
- Краї смуг склеюють у формі циліндра.
- Для створення кришки викроюють два кола також з картону. Перший – діаметром, рівним 15 см, другої – 25 див.
- Приєднують кола до циліндрів за допомогою скотча, утворюючи дві порожнистих заготовки каркаса. Прикрашають їх флористичної папером.
- На верхівку великого циліндра приклеюють менший за розмірами елемент з допомогою липкої стрічки.
- Приступають до декорування конструкції солодощами. До кожного батончик приклеюють шматочки двостороннього скотчу. Знімають склеювальний шар з однієї сторони і по черзі, як можна щільніше один до одного, фіксують до нижнього ярусу вироби. При утворенні невеликих прогалов можна заповнити їх довгими мармеладними часточками в яскравій обгортці.
- Таким же способом декорують бік другого ярусу.
- Верхню частину торта прикрашають шматочками різнобарвною гофрованого паперу, створюючи імітацію крему. Зверху посипають «конфетті».
Порада: щоб торт виглядав як можна реалістичніше, для кожного ряду використовують батончики рівної форми.
«Шоколадний ноутбук»
Відмінна ідея для спільної творчості батьків і дітей. Виріб зацікавить дитину своєю оригінальністю. Нескладні операції він може виконувати самостійно.
Матеріали:
- Двостороння липка стрічка;
- порожня цукеркова коробка у вигляді книги;
- ізоляційна стрічка двох кольорів: біла і чорна;
- аркуш білого картону;
- білий папір формату А-4: 2 шт.;
- фото або оригінальна картинка;
- цукерки прямокутної і квадратної форми (для клавіш);
- шоколадний батончик.
Майстер-клас:
- Верх і низ коробки обклеюють світлим картоном.
- Бічні частини – двома шарами ізоляційної стрічки.
- На просторах інтернету обирають логотип відомої фірми, переносять зображення в Word, підписують і роздруковують.
- Приклеюють на кришку пристрою.
- Для заставки на монітор використовується улюблене фото, картинка, текст з віршем, яку треба роздрукувати і склеїти.
- Половина роботи зроблена. Далі залишиться прикрасити ноутбук. Знову обклеюють ізоляційною стрічкою внутрішню і зовнішню сторону монітора, трохи захоплюючи екран.
- Для створення клавіатури з цукерок треба по черзі на кожну з них приклеїти шматочки двостороннього скотча і зафіксувати. Для клавіш з літерами і цифрами використовують стандартні форми цукерок. З шоколадного батончика – клавішу, що відповідає за «прогалини».
Солодкий ноутбук готовий!
Ялинка з цукерок і ігристого шампанського
Така саморобка з цукерок цілком може замінити новорічну гостю, а по закінченні чарівного свята не доведеться думати, як її прибрати.
Але найголовніше – солодка виріб стане чудовим тематичним подарунком для друзів і рідних.
Знадобиться:
- Пляшка шампанського;
- різний набір цукерок з довгими хвостиками;
- зелений «дощ»;
- дрібний декор;
- клей.
Спосіб складання:
- Обмотують зелений «дощ» навколо пляшки щільними кільцями, попередньо промазав його клеєм в декількох місцях. Цього буде достатньо для того, щоб матеріал був надійно зафіксований, і не ковзав по скляній поверхні.
- Змащують поштучно хвостики цукерок і приклеюють на виріб.
- Для більшого ефекту між ласощами можна наклеїти білі сніжинки, кольоровий серпантин, сріблясті стрази.
Ялинкова солодка іграшка
Чому б не повернутися до давніх традицій, коли ялинку прикрашали солодощами? Дітвора буде в повному захваті від творчого процесу, а потім від вживання «іграшок».
Знадобиться:
- Карамель кольорова;
- вощений папір;
- металеві форми для кексів;
- масло для змащування.
Майстер-клас:
- Деко вистилають вощеним папером, змащують маслом. В якості альтернативи можна використовувати рукав для запікання.
- Викладають на папір формочки, в кожну з них поміщають по 2-3 карамельки.
- Важливо, щоб деко і металеві форми мали гладку поверхню і щільно розташовувалися один до одного. В іншому випадку цукерки витечуть через утворилися зазори.
- Поміщають майбутні солодкі іграшки в духовку, розігріту до 200 градусів. Середній час плавлення цукру від 4 до 7 хвилин. Коли цукерки стануть м’якими, їх акуратно витягують. Якщо перетримати, цукор буде сильно гірчити.
- В карамельній масі роблять отвір за допомогою ножа.
- Коли солодощі охолонуть, їх дістають із металевих форм.
- Пропускають крізь дірку красиву стрічку і вішають на ялинку.
На замітку: при виготовленні карамельних виробів важко втриматися від спокуси і не з’їсти кілька штучок. У цьому випадку необхідно подбати про більшій кількості формочок, щоб можна було не тільки прикрасити лісову красуню, але й досхочу поласувати.
Надихаючих ідей для виконання виробів з цукерок дуже багато.
Досить озирнутися навколо, і буденні предмети здатні перевтілитися в унікальні за красою шедеври, зроблені з солодощів.