Букети з зефіру та мармеладу (70 фото) – покрокова інструкція солодких букетів для початківців

Збірник докладних майстер-класів, як правильно зробити букет з зефіру та мармеладу з додаванням печива та цукерок. Фото приклади, як можна оформити їстівний солодкий букет. Букети з зефіру та мармеладу своїми руками, покрокові інструкції, як зробити солодкі букети, фото ідеї

Якщо Ви хочете подарувати незвичайний подарунок, то солодкий букет завжди сподобається ласунам. Знаючи це, можна здивувати їх букетом із цукерок. Звичайно, можна просто подарувати букет квітів.

Але це не так романтично. А солодкий букет, зібраний своїми руками, потривожить серце будь-якої дівчини. У ньому особлива незвичність і привабливість. Більше романтизму.

Букет може бути складений з різного за кольором зефіру, за зовнішнім виглядом, за розміром. Зефір в шоколаді доповнить картину.

Мармелад можна вибрати у вигляді фігурок різних тварин, часточок лимона, круглий, квадратний, з прошарками.

Солодкі букети можна збирати з різного асортименту цукерок, але цей букет складіть з зефіру та мармеладу. А основна принадність цієї роботи – зібрати букет своїми руками.

Для створення букета Вам потрібно:

  • зефір рожевого і білого кольору;,
  • мармелад жовтого кольору;
  • маршмеллоу рожевий і білий, світлих тонів;
  • біла папір для пакування;
  • кольоровий папір для пакування;
  • біла тонка напівпрозора папір під цукерки;
  • скотч;
  • вузька біла і рожева стрічка за 1 м завдовжки кожна.

Букет з зефіру та мармеладу для дівчини

Пропонуємо вашій увазі дуже цікавий варіант оформлення. При цьому він досить простий.

Оформлення цукерок для букета

Для складання солодкої композиції необхідно заготовити самі цукерки. Відразу визначитеся, який букет будете складати. Для дівчини підійдуть світлі тони солодощів.

Запасіться тими видами зефіру та мармеладу, з яких буде складений букет за Вашим смаком:

  • Для роботи застилаєте стіл харчовою плівкою, на нього будете викладати приготовані до складання цукерки. Надягаєте тонкі рукавички з латексу. Для початку відкладіть рожевий і білий зефір.
  • Його буде потрібно близько десяти штук. П’ять штук роз’єднайте на половинки, а п’ять залиште цілими.
  • Так як половинки зефіру великі і на одній шпажці не втримається, ви їх будете нанизувати на чотири палички.
  • Цілий зефір теж нанизайте на чотири бамбукові палички, але тільки поверніть його так, щоб місце з’єднання перебувало вертикально.
  • Щоб цукерки не примялись, і не злиплися, можете наколоти під ними квадрат білої, тонкого паперу. Він може трохи визирати з-під цукерки. Підготуйте для букета весь рожевий зефір.

Займіться маршмеллоу. Добре, якщо воно у Вас знайдеться у вигляді невеликих сердечок. Можна вибрати білий і рожевий колір. Маленькі цукерки можна насаджувати на одну паличку.

Мармелад краще оранжевого кольору підібрати. Добре, якщо є фігурний мармелад.

Складання букета

Для початку візьміть круглу красиву маршмеллоу, незвичайної форми. Щоб вона краще прокалывалась, трохи змочіть паличку водою.

Якщо такого не знайдеться, можна взяти круглий листковий мармелад або зефір. Виходьте зі свого асортименту цукерок. Такі палички будете до неї встановлювати під нахилом:

  • Навколо прикладіть мармелад, щоб вийшла форма квітки. Мармелад буде служити пелюстками.
  • Всю середину відразу ж зафіксуйте скотчем, в місці перетину шпажок, не придавлюючи їх з силою один до одного.
  • Потім додайте навколо один ряд маршмеллоу, щоб він був на одній висоті з мармеладом. Знову скотчем скрутіть ніжки. Наступний ряд з половинок зефіру.
  • Потім ряд мармеладу і розподіліть симетрично букету повний зефір. Він буде високо виступати над букетом, своєю висотою. Такої ж висоти виставте мармелад між ним.

Упаковка

Остаточно все скрутіть скотчем. Зверху накрийте букет прозорою харчовою плівкою, щоб на цукерки не сідала пил.

  • Закріпіть скотчем плівку і опускаючись вниз по ніжці, розгорніть скотч липкою стороною назовні. Для прикраси упаковки потрібно взяти прозору папір з нанесеним на неї рожевим малюнком.
  • Розріжте цей папір на квадрати по 35 див. складіть по діагоналі вдвічі, але трохи змістіть кути. Закріпіть внизу стиплером, щоб складений лист не розвернувся.
  • Таким же чином приготуйте однотонну непрозору пакувальний папір, яскравого кольору. Потрібно чотири листа. І один лист зі сторонами п’ятдесят сантиметрів.
  • Потім, під цукерками, прокладайте спочатку листи з прозорою папером, щоб вони трохи перекривали один одного, і закріпіть скотчем. Таку ж процедуру повторіть з яскравою папером.
  • На великий аркуш ставите букет і акуратно складаєте заломи папери, піднімаючи її вгору. Закриваєте всі бамбукові палички.
  • Складіть білу стрічку і рожеву, кілька разів ними навколо букета оборачиваете одночасно перев’яжіть букет. Зав’язуєте красивий бант.

Це показана приблизна схема складання цукерок. На Ваш розсуд, Ви можете брати будь-які кольори солодощів і будь-яке їх кількість.

Можете заповнити середину букета фігурним мармеладом. А навколо розташувати дрібний зефір і рядами мармеладні цукерки в шоколаді. Можете їх розташувати як Вам здасться цікавіше.

Для оформлення готового букета можете використовувати будь-які аксесуари. Можете навіть додати зелень, як у живих квітах. Яйця з кіндер сюрпризу теж будуть хорошим доповненням в букеті.

Все залежить від Вашої фантазії та уяви. По своєму смаку Ви можете створити цілу картину з зефіру.

Букет з шоколадного зефіру та мармеладу

Для дітей солодкий букет запам’ятається надовго. І вони ще часто будуть згадувати його.

Для них краще всього приготувати букет з величезного асортименту зефирных цукерок, маршмеллоу, пастили і мармеладок. Дуже красиво буде виглядати мармелад у вигляді часточок лимона.

Підготовка цукерок для букета

  • Застилаєте стіл харчовою плівкою, одягаєте рукавички з латексу. Зефір в шоколаді нанизуєте на чотири бамбукові палички.
  • Лимонні часточки проткнете трьома паличками, а частина з них зробите вертикальними — у них по одній паличці.
  • По одній цукерці на одну паличку нанижете: мармеладкі з набору, шоколадні цукерки з мармеладної начинкою і велика кількість дрібного світлого зефіру.
  • Все це підготували, приступаєте до складання букета.

Складання букета

Спочатку підготуйте з лимонних часточок невеликі квіточки. Для цього берете дрібний зефір і до нього по колу прикладаєте чотири часточки лимонних як пелюстки. Трохи з напуском один на одного:

  • Скручиваете скотчем і відставляєте. Робите таких кольорів п’ять примірників. Якщо у Вас немає такого мармеладу, то цей узор можна опустити і просто укладати в букет по колу.
  • Берете повний зефір, білий або рожевий, навколо нього, трохи нижче, ряд зефіру в шоколаді. Закріплюєте всі скотчем. Ще нижче ряд вертикальних лимонних часточок.
  • Поставивши в букет 2 фігурки, закріпіть скотчем, потім додаєте ще дві і знову закріплюєте. Надалі так і робіть, бо паличок вже багато в букеті і їм важко рядами буде триматися.
  • Потім ще нижче ряд дрібного зефіру, а між ним розмістити фігурки мармеладу HARIBO. Не забудьте кожну другу фігурку і ряд закріплювати скотчем.
  • На такому ж рівні встановлюємо по черзі збірні фігурки з лимонних пелюсток. У нас вийшла нижня рівний майданчик. Проміжки заповнюємо мармеладом в шоколаді. Букет готовий.

Якщо у Вас не було якихось компонентів, виходите з наявних. Просто витримуйте форму букета. Вгорі, посередині, як шапка виступаючих цукерок.

З кожним рядом трохи опускаєтеся, нижній ряд плоский. Між цукерками не повинно бути проміжків. Намагайтеся чергувати світлий ряд з темним.

Оформлення

  • Берете харчовий папір, на якій лежали цукерки. Накриваєте нею зверху букет і кінці опускаємо вниз. Трохи прокручуєте їх навколо шпажок. Закріплюєте. Зайві кінці відрізаєте
  • Оформлювати букет будете в світлу прозорий папір. Виріжте з неї коло, на 20 сантиметром більше діаметром, ніж висота букета.
  • На це коло поставте букет, оберніть акуратно шпажки і зафіксуйте скріпками і скотчем. Все це оберніть сизалем з фетру, краще теж світлим. Можна і яскраво-рожевим.
  • Він створить гарний сітчастий візерунок. Прив’яжіть сріблясті стрічки. Немає такої упаковки, не переживайте. Будь-яка упаковка для живих квітів підійде до цього букету.
  • Як Ви вже зрозуміли, зробити букет із зефіру, мармеладу та інших цукерок не дуже складно. В магазинах у нас продається папір, целофан харчові. Вони коштують дуже дешево.
  • Купивши рулончик, Ви зможете виготовити близько 10 букетів. Всі комплектуючі можна придбати і тримати вдома. У разі необхідності, вони завжди у Вас під рукою.

Можете використовувати будь-які цукерки. Укладати їх у букет за своїм наміченим малюнку. Такий подарунок дуже цікавий. Це не просто цукерки в коробці, а солодкий букет, зроблений своїми руками.

Під кожну цукерку можна нанизати на паличку роздрукований віршик з побажаннями, на кольоровому папері. Це буде ще цікавіше. Ви можете розпакувати коробку з цукерками і зробити з них букет.

Колір бантика можете вибрати будь-який. Красиву листівку можна купити. Діркопробивачем в ній зробити отвір, і протягнути через нього стрічку, прив’язати до букету.

Тисячі варіантів для складання букета. Все залежить від Вашої фантазії. Але Ваш букет приверне увагу всіх присутніх.

Фото їстівних солодких букетів